FAQ & Contact

Welkom op de FAQ (veelgestelde vragen) pagina. Mocht je vraag er niet tussen staan of onvoldoende beantwoord zijn, stuur ons dan een berichtje via het contact formulier onder aan de pagina. 

Frequently Asked Questions

Algemeen

Standaard levertijd bedraagt tussen 2-5 werkdagen. 
Bezorgingen naar België bedragen 1-2 dagen extra. 

Binnen Nederland: €4,90.
Naar België: €6,90.

Kijk hier voor meer informatie over retourneren.

Het kaartspel

Manipulatieve relaties beperken zich niet alleen tot ‘romantische’ relaties (het woord romantisch is een beetje misleidend in deze context). Zo komen manipulatieve relaties ook voor op werkplekken, in vriendschappen en in gezinnen. Wellicht herken je tijdens het spelen bepaalde rode vlaggen uit niet-romantische dynamieken, zoals die met een ouder of met een collega.

Het kunnen herkennen van manipulatief gedrag is een essentieel onderdeel van het verwerken van toxische relaties en het doorbreken van patronen. 

Het manipuliefde kwartet helpt je om helderheid te scheppen in de mega verwarrende en pijnlijke mindfuck die ontstaat door gaslighting en andere vormen van manipulatie.

Tijdens het spelen verzamel je zo veel mogelijk kwartetten en ondertussen:
  • leer je op een speelse manier manipulaties te herkennen,
  • krijg je belangrijke inzichten over je relatie(s) en jezelf,
  • deel je onderling ervaringen uit,
  • draagt het bij aan het eventuele verwerkingsproces,
  • en maak je jezelf weerbaarder tegen toxisch gedrag.

Dit spel is niet bedoeld om een stempel op iemand of op een relatie te drukken. 

Dit kaartspel is bedoeld om algemene informatie te geven met betrekking tot manipulatieve relaties. De kaarten bevatten geen medisch, psychologisch of emotioneel advies. Ook is niets in dit spel bedoeld als vervanging van klinische zorg of om iemand te diagnosticeren.

In spelvorm werkt Het Manipuliefde Kwartet het beste met 2-5 spelers. 

De kaarten zijn ook ideaal te gebruiken als reflectietool voor individueel gebruik of om in te zetten voor coaches/therapeuten tijdens hun sessies met cliënten.

De kaarten zijn ook ideaal te gebruiken als reflectietool voor individueel gebruik. 

Manipulatieve / toxische relaties

Wanneer iemand herhaaldelijk de ander manipuleert om gedaan te krijgen wat hij/zij wil. In combinatie met dat diegene een gebrek toont aan eerlijke zelfreflectie, het nalaten van verantwoordelijkheid nemen voor het vertoonde gedrag of het onvermogen om het ongezonde gedrag te willen veranderen. In communicatie uit dit zich onder andere in het continu negeren, afwijzen en verdraaien van andermans gevoelens en zorgen, wanneer de ander dit gedrag ter sprake probeert te brengen.

Op deze pagina vind je meer boeken, websites en andere bronnen over dit onderwerp. 

Ook kun je Manipuliefde, de podcast beluisteren via Spotify.

Workshops

Ik vertel graag met passie over manipulatie in verschillende in relaties en op de werkvloer en hoe je je hiertegen weerbaarder kunt maken

Je kunt mij een bericht sturen via het contact formulier hieronder (of een mail sturen naar connect@manipuliefde.nl) voor meer informatie en om de gewenste inhoud en tijdsduur te bespreken. Zo kunnen we samen een precieze invulling afstremmen.

Don't be a stranger!

Contact formulier

Voor vragen of andere zaken kun je me een bericht sturen via dit formulier.  We proberen binnen 2-3 werkdagen je bericht te beantwoorden.

Winkelwagen